Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fenkuł, pory, papryką i kapary

 

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 450 g pokrojonych korzeni fen kuły
  • ½ szkl. pora
  • ½ szkl. pokrojonej papryki
  • ¼ szkl. kaparów
  • ¼ szkl. pokrojonych oliwek
  • 1 ½ szkl. liści rukoli
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pokrojony por, fenkuł oraz paprykę wrzucić na rozgrzaną oliwę.
    Dodać jeszcze kapary i trzymać na ogniu około 4 minut.
    Po tym czasie dodać liście rukoli oraz oliwki.
    Trzymać na ogniu jeszcze przez minutę.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *