Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Filety z indyka z ananasem i miętą

Składniki: 2 filety indyka 2 puszki ananasa 1 duża butelka ketchupu 2 duże cebule 2 pęczki mięty/ lub 2 łyżki mięty suszonej/ przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku olej do smażenia   Sposób przyrządzenia: Filety z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, posypać przyprawą, odstawić na godzinę do lodówki. Ananasy osączyć…

Rolada mozaikowa z indyka z czosnkiem

Składniki: 2 kg piersi z indyka 4 wieprzowe polędwiczki 20 dkg sera Gouda w plastrach 6 łyżek posiekanego koperku 8 ząbków czosnku 8 łyżek oleju 4 łyżki masła 4 łyżeczki estragonu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Polędwiczki umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Połowę oleju rozgrzać na patelni, zrumienić polędwiczki. Piersi z indyka umyć, osuszyć,…

Piersi z indyka w skorupce serowej z papryką

Składniki: 2 filety z indyka 15 dkg żółtego startego  sera Gouda 2 papryki zielone 2 papryki czerwone 1 papryka żółta 3-srednie cebule 1 szklanka bulionu drobiowego 3-4 łyżki oleju 1 łyżka posiekanych listków świeżego tymianku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Filety z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć  lekko…

Filet z piersi z indyka z makową kieszonką

Składniki: 2 filety z indyka ½ kg pieczarek 2 cebule 4 jajka 6 suszonych fig 1 szklanka maku sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia:  Mak opłukać, zalać wrzątkiem i gotować 15 minut. Odcedzić, dwukrotnie zmielić w maszynce. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić na małe kawałki. Figi pokroić na kawałki. Cebulę i pieczarki przesmażyć,…