Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bułki z pieczarkowym farszem

Składniki:

  • pieczarki – 10 szt.
  • bułki – 4 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • ser żółty – 100 g
  • masło
  • ketchup
  • zioła prowansalskie – 1 łyżeczka(i)
  • vegetta – 1 łyżeczka(i)

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki i cebule zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle. Włożyć do miski, dodać starty ser, pieprz, vegete, zioła prowansalskie i ketchup. Wszystko razem wymieszać. Odciąć brzegi bułek, wyciągnąć środek i wypełnić farszem. Bułki z wierzchu posmarować masłem i włożyć na parę minut do piekarnika.
Przepis nadesłany na  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Agnieszka Wróblewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *