Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka angielska

Składniki:

  • 5 szkl. mąki krupczatki
  • 12 łyżek masła
  • 1 szkl. cukru
  • ½ szkl mleka
  • 50 g drożdży
  • 3 jajka
  • 1 szkl. rodzynek
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Do mąki dodać masło oraz cukier i całość dokładnie wymieszać.
    Następnie drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i przelać do ciasta.
    Ponownie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
    Gdy ciasto wyrośnie dodać do niego jeszcze żółtka, białka oraz rodzynki.
    Delikatnie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *