Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z sosem twarogowym

Składniki:

    • 1 kg młodych ziemniaków
    • sól
    • 8 dag pestek słonecznika
    • 1 czerwona papryka
    • 1 żółta papryka
    • 1 mały ogórek sałatkowy
    • 1 cebula
    • 1 pęczek trybuli
    • 50 dag twarogu naturalnego
    • 15 dag kwaśnej śmietany
    • pieprz
    • świerze zioła do dekoracji

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki dokładnie umyć,gotowaćccc około 15 minut w osolonej wodzie na średnim ogniu. Pestki słonecznika zrumienić na suchej patelni.Przełożyć na talerz,wystudzić.Strąki papryki i ogórek sałatkowy oczyścić,umyć,pokroić w kosteczkę.Cebulę obrać,posiekać. Trybulę opłukać,listki oderwać od gałązek,wymieszać z pestkami słonecznika i cebulą.Cztery łyżki przygotowanej mieszanki odłożyć,resztę połączyć z twarogiem,kwaśną śmietaną,3/4 papryki i ogórka.Sos przyprawić solą i pieprzem.Ziemniaki z sosem przełożyć na talerze.Posypać resztą warzyw i odłożoną trybulą ze słonecznikiem. Smacznego życzy Sara!!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *