Zapiekanka ziemniaczana z rybą.

846
com_content.article
(Oddano 198 głosów z średnią 4.37 z 5)
Zapiekanka ziemniaczana z rybą.4.37 out of 5 based on 198 voters.


FreshFishSteakSampler 500Skład:

  • filet ryby o zwartych mięśniach
  • małe ziemniaki
  • 2 kolorowe papryki
  • kukurydza konserwowa
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Wyszorowane pod bieżącą wodą ziemniaki gotujemy w mundurkach przez 10, 15 minut. Ziemniaki nie mogą być dogotowane. Oczyszczoną kolorową paprykę kroimy w drobną kostkę, podobnie żółty ser, dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszamy, przyprawiamy i skrapiamy oliwą. Ziemniaki kroimy w plasterki, układamy na dnie naczynia żaroodpornego, przyprawiamy, dodajemy zgnieciony ząbek czosnku, skrapiamy oliwą. Na warstwie ziemniaków kładziemy umytą i starannie wyfiletowaną rybę i całość pokrywamy mieszanką kukurydzy, papryk i sera. Zapiekamy przez 10 – 15 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi