Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane piersi z kurczaka z pieczarkami i majonezem

 

Składniki:

  •  1 podwójna pierś z kurczaka
  •  5-6 pieczarek
  •  1 cebulka
  •  majonez
  •  15-20 dag sera żółtego
  •  sól, pieprz

Sposób wykonania:

  1. Piersi z kurczaka lekko rozbić po czym oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie przełożyć je na blasze wyłożoną folią aluminiową.
    Natomiast obrane pieczarki pokroić w plasterki a cebule w krążki.
    Rozłożyć całość na piersiach.
    Rozsmarować warstwę majonezu i posypać startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *