Wigilijne filety z karmazyna w kukurydzianej panierce

7998
com_content.article
(Oddano 172 głosów z średnią 4.33 z 5)
Wigilijne filety z karmazyna w kukurydzianej panierce4.33 out of 5 based on 172 voters.


982fff2317c586e9Składniki:
  • 50 dkg filetów z karmazyna
  • 2 łyżki masła i 2 oleju
  • 1 szklanka pogniecionych drobno płatków kukurydzianych
  • ½ szklanki drobnej kaszki kukurydzianej
  • 1 lub 2 mniejsze jajka
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:

Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Każdy filet obtoczyć w kaszce kukurydzianej, następnie w zmiksowanych jajkach i na zakończenie w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem po 3 minuty z każdej strony. Podawać z dodatkiem klinów z cytryny i z pieczywem lub ziemniakami gotowanymi w mundurkach i zielonymi dodatkami.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Krystynę S

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi