Węgorz w galarecie Marleny

8032
com_content.article
(Oddano 448 głosów z średnią 4.46 z 5)
Węgorz w galarecie Marleny4.46 out of 5 based on 448 voters.


Składniki:
• 1 kg węgorza
• włoszczyzna
• 2 cebule
• liść laurowy
• 3-4 ziarenka ziela angielskiego
• 5-6 ziarenek pieprzu
• cytryna
• sól
• szczypta cukru
• łyżka żelatyny

Wegorz W Galarecie

Sposób przygotowania:
Węgorza oprószyć solą, odstawić na 1 godz.
W między czasie korzenie, włoszczyznę oraz odpadki z ryby zalać wodą i ugotować wywar po czym go przecedzić i zalać węgorza, pozostawić na ogniu ok. 30-40 min.
Następnie łyżkę żelatyny rozpuścić w szklance ostygniętego wywaru.
Natomiast węgorza odcedzić, pokroić na porcję i przełożyć na półmisek, przybrać gotowanymi jarzynami a do wywaru dodać rozpuszczoną żelatynę, podgrzać, wówczas dodać sok z cytryny, szczyptę cukru.
Całość wymieszać i zalać węgorza, odstawić do ostygnięcia.

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania Wszelakie" przez Marlena

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi