• 1/2 kg wątroby wieprzowej
  • 5 dkg słoniny
  • 1 marchew
  • 3 cebule
  • 2 pomidory
  • 10 dkg czarnych oliwek skórka z cytryny
  • 400 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Umytą wątróbkę pokroić w grubą kostkę. Ułożyć w misce, zalać winem, posypać zieloną pietruszką i pieprzem, dodać oliwę. Pozostawić w lodówce na kilka godzin. Słoninę pokroić, wrzucić do rondla, włożyć wątróbkę, przekładając pokrojoną w plasterki marchewką i cebulą, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Zalać winem, w którym marynowała się wątróbka, dodać startą skórkę cytrynową. Podprawić solą i pieprzem. Dusić na wolnym ogniu ok. 30 min.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi