Tuńczykowe kotleciki

20859
com_content.article
(Oddano 17 głosów z średnią 4.41 z 5)
Tuńczykowe kotleciki 4.41 out of 5 based on 17 voters.


Składniki:


  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 4 łyżki dowolnych otrąb
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżeczki musztardy saperskiej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • czosnek granulowany

    Sposób wykonania
    Tuńczyka rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego otręby, startą na tarce cebulą oraz wbić jajka.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Z powstałej masy formować małe kotleciki, które usmażyć na rozgrzanym oleju.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi