Torcik z owoców morza

2829
com_content.article
(Oddano 258 głosów z średnią 4.40 z 5)
Torcik z owoców morza4.40 out of 5 based on 258 voters.


owocemorza0pn.jpg* Cykl - przepisy mistrzów.
Składniki:
(10 porcji)

  • Filet z barweny - 0,5 kg
    Łosoś wędzony - 0,1 kg
    Serek kozi - 0,2 kg
    Pomidory b/ skóry - 0,3 kg
    Ogórek zielony - 0,15 kg
    Kapary - 0,05 kg
    Cebula czerwona - 0,05 kg
    Ogony langusty - 10 szt
    Kawior czerwony - 0,1 kg
    Bakłażan - 0,2 kg
    Szczypiorek
    Masło - 0,05 kg
    Parmezan - 0,15 kg
    Sól, piepr

Emulsja z pomidorów:

  • Pomidory b/ skóry - 0,2 kg
  • Wywar ze skorup langusty - 0,025 l
  • Ocet winny - 0,025 l
  • Oliwa z oliwek - 0,07 l
  • Oliwa z Pesto:
  • Bazylia świeża - 0,1 kg
  • Parmezan - 0,05 kg
  • Czosnek
  • Orzeszki pinii - 0,05 kg
  • Oliwa z oliwek - 0,07 l

Sposób przyrządzenia:
Z barweny wytnij koła, dopraw i paruj w piecu ok. 4 minut. Łososia wędzonego zmiksuj z serkiem kozim i przetrzyj przez sito. Pomidory, ogórka, cebule i kapary pokrój w kostkę. Ogony langusty obsmaż na maśle.
Całość złóż w kolejności: barwena, serek z łososiem , pomidory, ogórki, kapary, cebula. Na wierzch ułóż pokrojone ogony langusty i czerwony kawior.
Z pomidorów, wywaru, octu i oliwy z oliwek przygotuj emulsję.
Z bazylii, parmezanu, czosnku, orzeszków pinii i oliwy z oliwek przygotuj pesto. Parmezan zapiecz i uformuj w kształcie koła. Całość udekoruj świeżą bazylią.

Autor: Dominik Brodziak


Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi