Tajskie placuszki rybne

6392
com_content.article
(Oddano 270 głosów z średnią 4.49 z 5)
Tajskie placuszki rybne4.49 out of 5 based on 270 voters.


B89ab4f9e34f7b11Składniki:
50 dkg filetów z pangi lub tilapii
1 ubite jajko
1 łyżeczka posiekanej, ostrej papryki
2 łyżki posiekanej naci kolendry lub pietruszki
2 łyżki wiórków kokosowych
1 drobno posiekany liść kaffir lime lub 1/2 łyżeczki tartej skórki z cytryny
1 łyżeczka sosu rybnego
2 posiekane drobno cebulki dymki
¼ szklanki nasion sezamu - opcjonalnie
1 łyżka oleju

Sposób przyrządzenia:
Zmiksować rybę, jajko, paprykę i nać kolendry (pietruszki). Mix przełożyć do miski, dodać przyprawy i cebulki, wymieszać, odstawić na 15 minut do lodówki. Z masy formować nieduże, okrągłe placuszki, obtaczać w sezamie i smażyć na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony . Podawać z sałatkami i ostrym sosem.
Uwaga: Jeśli po zmiksowaniu i wyrobieniu masa będzie zbyt zadka należy dodać bułki tartej.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi