Sznycle z jajkiem Kacpra
Sznycle z jajkiem Kacpra0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- ½ kg mięso od szynki
- 6 jajek
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki suszonego czosnku
- 2 łyżki mąki
- 4 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
- ½ cytryny
Sposób wykonania:
Mięso pokroić w poprzek na sznycle, które rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.
Następnie obtoczyć je w mące, potem zanurzyć w roztrzepanym jajku z dodatkiem szczypty soli a na koniec obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron.
W trakcie smażenia posypując czosnkiem.
Obsmażone przykryć pokrywki odstawić na całą noc.
Następnego dnia usmażyć na patelni jajka sadzone i na każdym kawałku mięsa ułożyć po jednym jajku.
Udekorować plasterkami cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Cielęcina
- Opublikowano: czwartek, 07, marzec 2013 10:03
- Kacper Rowiński