Surówka z kapusty włoskiej z ogórkiem
Surówka z kapusty włoskiej z ogórkiem4.64 out of 5 based on 121 voters.
Składniki:
- ½ główki kapusty włoskiej
- 2 ogórki
- pęczek zielonego kopru
- sól
- cukier
- ocet estrogenowy
- ¾ szkl. śmietany
- łyżeczka musztardy
-
Kapustę poszatkować a koperek posiekać.
Następnie obranego ogórka pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Następnie śmietanę wymieszać z musztardą, octem, solą oraz cukrem.
Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: poniedziałek, 21, marzec 2011 09:05
- Piotr Popielarski
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing