Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z grzybami w śmietanie Iwony

Składniki:

  • 40 dkg makaronu spaghetti
  • łyżeczka oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • 5 dkg suszonych grzybów/ borowiki/
  • 1 szklanka śmietany
  • ½ łyżeczki bulionu w proszku
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Zagotować 3 litry wody z dodatkiem soli i oleju. Grzyby zalać wodą i gotować około 10 minut, przecedzić i wywar grzybowy wygotować prawie do końca, dodać do niego śmietanę i gotować do zgęstnienia. Dodać  pozostałe składniki, oraz pokrojone w paseczki grzyby, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą bulionową w proszku, odstawić. Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu, przełożyć na sito, przelać zimną wodą i podać na stół, sos podawać oddzielnie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *