Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śmietanowy z żółtkiem

Składniki:

  • ¾ szkl. śmietany
  • 1 żółtko ugotowane na twardo
  • 1 surowe żółtko
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki cukru
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1/3 łyżeczki gorczycy
  • 1/3 łyżeczki octu

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane żółtko rozetrzeć z surowym żółtkiem.
    Następnie doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem, octem oraz gorczycą.
    Nie przerywając mieszania na sam koniec dodawać stopniowo śmietanę.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewa Woźniak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *