Sola ze szpinakiem i gorgonzolą
Sola ze szpinakiem i gorgonzolą5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 80 dag soli
- 20 dag szpinaku
- 10 dag sera gorgonzola
- 1 op śmietany
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki maki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na rozgrzane masło wrzucić ser oraz śmietanę.
Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu kilka minut aż powstanie jednolity sos.
W między czasie szpinak sparzyć wrzątkiem z dodatkiem soli oraz cukru.
Następnie rybę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Usmażoną rybę ułożyć na półmisku, obok niej położyć szpinak i polać całość sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sola i Flądra
- Opublikowano: piątek, 07, grudzień 2012 12:53
- Henryk Nawrocki
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla