Smażony jesiotr z pomidorami

14107
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Smażony jesiotr z pomidorami 4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 4 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 8 pomidorów
  • 500 g filetów z jesiotra
  • mąką
  • 3 łyżki masła
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:
  1. Mleko doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym zanurzać w nim filety.
    Następnie obtoczyć je w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie na patelnie wrzucić pokrojone pomidory, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i udusić.
    Na oddzielnej patelni zeszklić posiekaną cebulkę na rozgrzanym tłuszczu.
    Filety podawać z poduszonymi pomidorami, polane cebulką i posypane posiekanym koperkiem oraz natką pietruszki.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi