Smażony dżem agrestowy
Smażony dżem agrestowy4.67 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
- 1/2 kg agrestu (raczej kwaśnego, nie całkiem dojrzałego)
- 20 dag cukru
- 1/4 szklanki wody
-
Wodę z dodatkiem cukru doprowadzić do wrzenia, gdy powstanie syrop wrzucić do niego agrest i trzymać na małym ogniu cały czas mieszając aż dżem stanie się szklisty.
Wówczas przełożyć dżem do słoików i pasteryzować około 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Dżemy
- Opublikowano: środa, 20, lipiec 2011 09:10
- Marcin Kotowski
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane