Smażone paski rybne w sosie

15143
com_content.article
(Oddano 208 głosów z średnią 4.56 z 5)
Smażone paski rybne w sosie4.56 out of 5 based on 208 voters.


 

Składniki:


  • 50 dag filetów rybnych
  • ¾ szkl. mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka posiekanego  korzenia imbiru
  • 3 szkl. oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżeczki octu ryżowego
  • 1 kieliszek wódki
  • 2 łyżki wody
  • sól
  • pieprz

 

Smazone Paski Rybne

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić w paski, które oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie do sosu sojowego dodać wódkę, ocet, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej oraz cukier do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Ryby wyjąć a na patelnie wrzucić cebulę oraz imbir.
    Po 30 sekundach wlać sos sojowy i podgrzewać do zgestnienia.
    Wówczas dodać paski ryby, wymieszać i doprawić do smaku.

     

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi