Smażone gęsie wątróbki
Smażone gęsie wątróbki4.65 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 500 g gęsich wątróbek
- 250 ml mleka
- 2 łyżki maki
- 3 łyżki skalrowanego masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Wątróbki zalać mlekiem i odstawić na godzinę.
Po tym czasie je odcedzić, oczyścić z błon i pokroić na plastry, które oprószyć mąką.
Następnie smażyć je na silnym ogniu na rozgrzanym maśle około 3 minut z każdej strony.
Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Gęś
- Opublikowano: środa, 15, czerwiec 2011 09:29
- Karina
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany