Smażona sielawa z zalewie octowej

14374
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Smażona sielawa z zalewie octowej 4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 1 kg sielawy
  • sól
  • kilka łyżek mąki pszennej
  • olej

    Zalewa:

  • 0,5 l wody
  • kilka łyżek octu
  • 2 cebule
  • kilka marchewek
  • bazylia
  • oregano
  • 2 łyżki cukru

Sposób wykonania:
  1. Wypatroszone ryby oprószyć solą po czym obtoczyć w mace i usmażyć.
    Pod koniec smażenia posypać jeszcze ulubionymi przyprawami.
    Następnie marchewki zalać woda i gotować kilkanaście minut po czym dodać do niej cebulę pokrojoną w krążki oraz przyprawy.
    Pod koniec dodać jeszcze ocet, wymieszać i zalać rybę.
    Odstawić w chłodne miejsce.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi