Skrzydełka w przyprawach
Skrzydełka w przyprawach4.70 out of 5 based on 154 voters.
Składniki:
- skrzydełka - 10 szt.
- ryż - 1 szklanka.
- woda - 2 szklanka
- kostki rosołowe - 2 szt.
- koncentrat pomidorowy - 1 op.
- carry, vegetta, przyprawa złocista do kurczaka
- cebula - 2 szt.
Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka posypać i odstawić na godzinę do lodówki. Do naczynia żaroodpornego wlać gorącą wodę, dodać 2 kostki, koncentrat i rozpuścić dokładnie. Następnie do wywaru wsypać ryż i dodać podsmażoną na maśle cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie na to wszystko układamy skrzydełka złożone w trójkąciki. Piec w temp ok. 200 C, przez ok. 1,15 godziny.
Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Agnieszka Wróblewska
- Szczegóły
- Kategoria: Drób
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Agnieszka Wróblewska
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany