Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy

Składniki:

  • 50 g ziemniaków
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 pęczek rzeżuchy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, rzodkiewkę pokroić w plasterki  a rzeżuchę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie ocet wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą oraz kminkiem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *