Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki w pomidorowym winegrecie Iwony

Składniki:

  • 1 puszka fasolki konserwowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • ½ puszki pomidorów  bez skórki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 gałązki  natki pietruszki
  • 3 gałązki  natki koperku
  • 2 łyżki octu winnego
  • ½ łyżeczki cukru4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 czerwone papryki
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Zmiksować, pomidory, obrany czosnek, pietruszkę, koperek, cukier i oliwę. Obrać cebulę, pokroić w plastry i przypiec na grillowej patelni. Paprykę umyć, osączyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, włożyć  do gorącego  piekarnika i opiekać, aż skórka zrobi się brązowa. Ostudzić, pokroić na kawałki, wymieszać z cebulą i osączoną fasolką i kukurydzą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zalać przygotowanym wcześniej sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *