Sandacz w śmietanie z grzybami

7272
com_content.article
(Oddano 275 głosów z średnią 4.14 z 5)
Sandacz w śmietanie z grzybami4.14 out of 5 based on 275 voters.


Składniki:
  • 1 kg filetów z sandacza
  •  0,8 litra śmietany
  • olej
  • mąka
  • 30 dag. pieczarek
  • 2 cebule
  • koperek
  • cytryna
  • sól
  • pieprz.

Sposób przyrządzenia:

Filety pokroić, przyprawić, skropić cytryną, oprószyć  mąką i obsmażyć. Cebulę pokroić  w piórka , a pieczarki w plasterki. Podsmażyć na oleju, zalać śmietaną i dusić 15 minut. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia,  zalać śmietaną z   pieczarkami i cebulą , posypać  koperkiem i skropić  cytryną. Piec 20 minut w temp.  180 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi