Salceson z sandacza

1595
com_content.article
(Oddano 36 głosów z średnią 4.14 z 5)
Salceson z sandacza4.14 out of 5 based on 36 voters.


Składniki:
• 1 duży sandacz - 1,70 kg
• duża cebula
• tłuszcz do smażenia - 150 ml
• borowiki - 60g
• seler - 100g
• marchew - 200g
• por - 2 szt
• pietruszka korzeń - 100g
Dekoracja:
• cytryny - 4 szt
• winogrona - 1 kiść
• papryka św.
• jabłko
• kukurydza mini kolby

Przygotowanie:
Z dużego sandacza należy zdjąć skórę. Z mięsa wyjąć ości. Ładne kawałki pokroić w kostkę, Doprawić solą i białym pieprzem. Pozostałe mięso przekręcić przez maszynkę posolić dodać zeszkloną na maśle cebulę. Ugotować w całości borowiki i marchewkę.
Wszystkie składniki wymieszać, zaszyć w skórę sandacza i z warzywami gotować na wolnym ogniu. Następnie wyjąć położyć na desce, przykryć drugą i obciążyć.
Gdy wystygnie podawać z ciemnym gruboziarnistym pieczywem posmarowanym masłem koperkowym.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi