Sałatka z kapusty i czerwonych cebulek
Sałatka z kapusty i czerwonych cebulek 4.66 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- po 2 szklanki poszatkowanej białej i czerwonej kapusty
- 3 drobno posiekane czerwone cebulki
Sos:
- ½ łyżki masła
- ½ łyżki mąki
- ½ łyżki cukru
- ½ łyżki ostrej musztardy
- łyżka octu winnego
- ½ szklanki bulionu z kostki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Kapustę wymieszać z cebulą.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozporwadzić ją bulionem.
Wówczas dodać jeszcze musztardę oraz ocet winny.
Doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
Sałatkę wymieszać razem z sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki
- Opublikowano: poniedziałek, 14, listopad 2011 09:33
- Grażyna Przyborowska
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing
-
Sałatka z buraków i fasoli
-
Sałatka ze słodkiej cebuli Iwony
-
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka Eweliny
-
Sałatka z korzenia selera i gruszek Patryka
-
Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą
-
Sałatka warzywno-owocowa z rodzynkami
-
Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka
-
Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem