Sałatka kapuściana z sosem
Sałatka kapuściana z sosem4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 2 szklanki poszatkowanej białej i czerwonej kapusty
- 3 czerwone cebulki
Sos:
- po pół łyżki masła, mąki, cukru i ostrej musztardy
- łyżka octu winnego
- pół szklanki bulionu z kostki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Kapustę wymieszać z posiekaną cebulą.
Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i dodać do sałatki.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki
- Opublikowano: poniedziałek, 24, październik 2011 09:27
- Anna Kośmider
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing
-
Sałatka z buraków i fasoli
-
Sałatka ze słodkiej cebuli Iwony
-
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka Eweliny
-
Sałatka z korzenia selera i gruszek Patryka
-
Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą
-
Sałatka warzywno-owocowa z rodzynkami
-
Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka
-
Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem