Ryba w winie z gruszkami

4737
com_content.article
(Oddano 148 głosów z średnią 4.49 z 5)
Ryba w winie z gruszkami4.49 out of 5 based on 148 voters.


Składniki:
  • 70 dag filetów rybnych
  • 6 gruszek
  • 1 cytryna
  • 400 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml śmietany
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Oczyścić filety rybne, pokroić, posypać solą i pieprzem z obu stron. Wycisnąć sok z cytryny i polać nim filety. Odczekać 10 min., aż filety nasiąkną sokiem. Pokroić gruszki w kostkę, rozgrzać olej i lekko poddusić gruszki. Wlać wino, wymieszać i chwilę potrzymać na małym ogniu. Podduszone gruszki przełożyć do specjalnego naczynia wysmarowanego olejem, a na wierzchu ułożyć filety rybne. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na ok.30 minut. W czasie pieczenia skrapiać winem i wodą. Przed końcem pieczenia zalać śmietaną i piec jeszcze 3 min. Po upieczeniu przełożyć na półmisek.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez edison

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi