Ryba smażona panierowana

2536
com_content.article
(Oddano 276 głosów z średnią 4.52 z 5)
Ryba smażona panierowana4.52 out of 5 based on 276 voters.


Składniki:


• 0.75-1 kg ryby (pstrąg, szczupak, sandacz)
• 2 jajka
• 2 łyżki mąki
• 10 dag tartej bułki
• 5 dag smalcu
• sól
• 1 łyżka masła

Ryba Panierowana

Sposób przyrządzenia:
Rybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, umyć i podzielić na porcje. Można usunąć ości. Oprószyć solą i obtaczać w przesianej mące, następnie maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w tartej bułce. Po obtoczeniu każdej porcji przycisnąć ręką, aby panierka nie odstawała - powinna dokładnie przylegać do mięsa ryby. Przygotowane w ten sposób kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Obrumienione po obu stronach porcje ryby skropić masłem i wstawić na kilka minut do piekarnika, żeby doszły.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi