• 1 kg mięsa wołowego ,
• 10 dag słoniny ,
• 2 jajka surowe,
• 4 jajka gotowane,
• sól,
• pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso zmielić i wbić surowe jajka, dodać sól ,pieprz do smaku i wyrobić ręką na gładką masę. Na dużej ścierce wysmarowanej tłuszczem ułożyć pokrojoną w cienkie plasterki słoninę , a następnie równo rozłożyć mięso. Na wierzchu ułożyć połówki gotowanych jajek i ciasno zwinąć pomagając sobie ściereczką , na której rozłożone było mięso. Roladę zawinąć w ścierkę i końce dobrze związać nitką.
Gotować w garnku pod przykryciem w niewielkiej ilości wody ok. 40-45 min.
Rozwinąć ze ścierki i pokroić na plastry. Można podawać na zimno i na gorąco.
Małgorzata Górska Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi