Rogaliki
Rogaliki4.61 out of 5 based on 214 voters.
Składniki:
-
- 3 szklanki mąki
- 1,5 szklanki serka waniliowego homogenizowanego
- 1 kostka margaryny
- 1 słoik marmolady
Sposób przyrządzenia:
Mąkę przesiewam przez sitko, dodaje margarynę (ścieram na tarce na grubych oczkach, bo jest szybciej)i serki waniliowe, wyrabiam ciasto i wstawiam do lodówki na 24h. Na drugi dzień kulę ciasta dzielę na 4 części, każdą rozwałkowuje na koło i dzielę na 8 części, tak jak się kroi pizzę, na na końcu każdej części daje łyżeczkę marmolady i zwijam do środka. Z ciasta wychodzi 32 rogaliki Układam na posmarowanej blaszce i piekę aż się zrumienią. Do rogalików najlepsze nadzienie jest z marmolady, dżem jest trochę za rzadki i w czasie pieczenia wycieka z rogalików. Smacznego
- Szczegóły
- Kategoria: Inne wypieki
- Opublikowano: poniedziałek, 10, wrzesień 2007 19:44
- goha