Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z kokosem

Składniki:

  • 20 dag ryżu
  • 4 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • ¾ l rosołu
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka posiekanej melisy
  • 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
  • 1 łyżeczka kurkumy

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wrzucić ryż i przez chwilę razem smażyć po czym stopniowo dolewać rosół.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
    Następnie dodać wiórki kokosowe oraz melisę skórkę i kurkumę.
    Całość dokładnie wymieszać.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Natalia Szczurek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *