Pulpetti tal-Makku

2701
com_content.article
(Oddano 164 głosów z średnią 4.32 z 5)
Pulpetti tal-Makku 4.32 out of 5 based on 164 voters.


Składniki (4 porcje):
• 200g filetów rybnych – ugotowanych na parze i podzielonych na “płatki”
• ½ cebuli cieniutko pokrojonej
• 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki
• 1 łyżeczka posiekanej natki kolendry
• 1 łyżeczka posiekanego chili
• 75g maki
• 15g maki kukurydzianej
• ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
• szczypta soli
• szczypta pieprzu
• ½ łyżeczki papryki
• 150 ml wody
• olej do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki wymieszaj razem w misce. Pozostaw na 15 minut. Rozgrzej olej na patelni i nakładaj łyżką na gorący olej. Smaż po 2-3 minut aż zezłocą się.

Najlepiej podawać z sosem:
• 2-3 łyżek sosu chili
• 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
• szczypta soli
• szczypta cukru

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi