Pulczi ze śledzia - Kaszubskie specjaly 4

2866
com_content.article
(Oddano 97 głosów z średnią 4.65 z 5)
Pulczi ze śledzia - Kaszubskie specjaly 44.65 out of 5 based on 97 voters.


Pulczi ze śledzia - śledź z ziemniakami

Składniki:


• 1 kg śledzi solonych;
• 2 cebule;
• szklanka śmietany;
• cukier;
• pieprz;
• duże ziemniaki (ilość zależna od osób);
• sok z cytryny.

Wykonanie:
ziemniaki wyszorować ugotować w łupinach. Śledzie wymoczyć oczyścić pokroić w dzwonki, skropić sokiem z cytryny, dodać pokrojoną drobno cebulkę, zalać śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem. Ugotowane ziemniaki przekroić na pół każdy, polać sosem i obłożyć śledzikami, posypać zieloną cebulką dymką.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi