Przysmak wędkarza

7718
com_content.article
(Oddano 119 głosów z średnią 4.41 z 5)
Przysmak wędkarza4.41 out of 5 based on 119 voters.


Składniki:
  • 1kg niewielkiej płoci
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, mąka
Zalewa:
  • 3/4 szklanki octu
  • 2 i 1/4 szklanki wody
  • 9 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 6 łyżeczek cukru
  • 3 łyżeczki soli
  • 12 łyżek oleju
  • 1/2 kg cebuli pokrojona w paski


Sposób przyrządzenia:

Płocie oskrobać i wypatroszyć, umyć, posolić obtoczyć w mące i obsmażyć na złoto na tłuszczu. . Przełożyć do kamiennego garnka. Składniki zalewy połączyć i zagotować. Zalać nią wcześniej ułożone w garnku ryby. Po kilku dniach dochodzenia otrzymamy przepyszna rybkę w occie i jedyne co musimy zrobić to wyjąć jej przed zjedzeniem kręgosłup. Skrobanie niewielkich płoci jest denerwujące, ale naprawdę warto im mniejsze tym lepsze.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi