Polędwica po debreczyńsku

157
com_content.article
(Oddano 300 głosów z średnią 4.69 z 5)
Polędwica po debreczyńsku4.69 out of 5 based on 300 voters.


 

Skład:

1,5 kg polędwicy wołowej

250 g wędzonego boczku

2 cebule

250 g pieczarek

10 g papryki

4 g kminku

1 kg pomidorów

Sól

 

Sposób wykonania:

Posiekaną cebulę przesmażyć razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem. Dodać zmielony kminek oraz obrane ze skóry pomidory. Na tym położyć polędwicę, posolić i dusić na wolnym ogniu. Pieczarki pokrajać i przesmażyć. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć. Sos przetrzeć przez sito. Polędwicę powtórnie włożyć do garnka wlać sos, dodać pieczarki. Dusić jeszcze przez chwilę. Podawać z ziemniakami.

 

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi