Piersi kurczaka o aromacie piwa
Piersi kurczaka o aromacie piwa 4.71 out of 5 based on 254 voters.
Składniki:
- 4 piersi kurczaka
- 10 plasterków wędzonego boczku
- 4 ząbki czosnku
- 60 ml piwa
- 60 ml oleju
- 1 łyżka ziaren pieprzu
- 4 listki laurowe
- przyprawa do kurczaka
- sól
-
Piwo razem z olejem oraz czosnkiem zmiksować po czym powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka.
Oprószyć je również przyprawą chińską.
Przełożyć je do miseczki, dodać jeszcze pokruszone liście laurowe oraz ziarna pieprzu i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie kawałki mięso zawijać w plasterki boczku, spiąć wykałaczką i piec na ruszcie.
Podczas pieczenia smarować resztą piwnej marynaty.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: wtorek, 28, wrzesień 2010 08:50
- Lidia Golik
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany