Pierożki ravioli z serem
Składniki Ciasto:
|
![]() |
Sposób przyrządzenia:
Jeśli zajdzie taka potrzeba zwiększyć ilość mąki. Tak przygotowane ciasto uformować w kulę, przełożyć do natłuszczonej miski, przykryć i odstawić na 1 godzinę. Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na cienkie placki o grubości około 2 mm. Nożem odcinamy pasek ciasta, nakładamy nań mini porcje farszu, nakrywamy drugim paskiem ciasta o identycznej szerokości, sklejamy obydwa kawałki ciasta tak aby po pokrojeniu uzyskać zgrabne kwadraty, dzielimy na pojedyncze pierożki radełkiem lub nożem. Możemy też wycinać z ciasta małe krążki, nałożyć farsz i skleić dokładnie brzegi opuszkami palców, Ravioli gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną. |
|
Sposób klejenia pierożków: |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
- Szczegóły
- Kategoria: Pierogi
- Opublikowano: niedziela, 08, czerwiec 2008 19:50
- Bianca