Pierś gęsi ze śliwkami
Pierś gęsi ze śliwkami4.65 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- 1 pierś gęsi
- 200 dag suszonych śliwek
- ½ łyżki majeranku
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
Sposób wykonania:
Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz majerankiem i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W między czasie śliwki namoczyć w wodzie.
Po 2 godzinach gęsinę przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, upiec.
Gdy gęś się przyrumieni obłożyć go śliwkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Gęś
- Opublikowano: piątek, 29, październik 2010 10:45
- Mirosława Bizoń
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany