Pieczony sandacz Weroniki

9105
com_content.article
(Oddano 213 głosów z średnią 4.82 z 5)
Pieczony sandacz Weroniki4.82 out of 5 based on 213 voters.


Składniki:


  • 1 kg sandacza
  • 25 dag słoniny
  • 5 dag starego chrzanu
  • 2 żółtka
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • posiekana zielenina

Sposób wykonania:
  1. Sandacza przekroić wzdłuż na pół, usunąć kręgosłup po czym pokroić na ukośne kawałki, które skropić sokiem z  cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
    W między czasie chrzan utrzeć razem z żółtkami i posiekaną zieleniną.
    Następnie posmarować wewnątrz rybę i obłożyć plasterkami słoniny, obwiązać nitką.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec. Przed podaniem usunąć nitkę i plasterki słoniny.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez  Weronika

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi