Pieczony pstrąg z koperkiem Agaty
Pieczony pstrąg z koperkiem Agaty0 out of 5 based on 0 voters.
Baza najlepszych przepisów na potrawy z ryb. Dziś pstrąg w roli głównej. Do przygotowania tego przepisu oprócz pstrąga potrzebujesz: cytryny, koperku i masła.
Składniki:
- 1 sprawiony pstrąg
- ½ cytryny
- 1 pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pstrąga dokładnie oczyścić.Następnie skropić go oliwą z oliwek.Oprószyć solą oraz pieprzem i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Do wnętrza ryby włożyć kawałek masła oraz pęczek koperku.Tak przygotowaną rybę ułożyć na folii aluminiowej.Na wierzchu ułożyć jeszcze plasterki cytryny.Całość szczelnie zawinąć.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Pstrąg
- Opublikowano: piątek, 30, wrzesień 2016 04:56
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla