Pasta z dyni i fasoli
Pasta z dyni i fasoli0 out of 5 based on 0 voters.
Poznaj sekret przepisy na pyszną pastę z dyni i fasoli. Aby ją przyrządzić będziesz potrzebować: białej fasoli, dyni, czosnku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 200 g białej fasoli
- ½ małej dyni
- 5 kawałków suszonych pomidorów z zalewy
- 2 łyżki zmielonych ziaren słonecznika
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- tymianek
- sól
- pieprz
- sok z cytryny

Sposób wykonania:
-
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.Następnego dnia ugotować ją do miękkości.Gotować odcedzić i wrzucić do blendera.Dodać jeszcze obrany czosnek, suszone pomidory oraz ziarna słonecznika.Na koniec obraną dynię pokroić na mniejsze kawałki i dodać ja do reszty składników.Całość dokładnie zblendować do uzyskania gładkiej jednolitej pasty.Gotową pastę doprawić do smaku tymiankiem, solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dynia
- Opublikowano: czwartek, 17, listopad 2016 04:57
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak