Pasta śledziowa z kolendrą

13899
com_content.article
(Oddano 143 głosów z średnią 4.45 z 5)
Pasta śledziowa z kolendrą4.45 out of 5 based on 143 voters.


Składniki:


  • 5 solonych filetów śledziowych
  • 4 łyżki masła
  • winne jabłko
  • łyżeczka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry
  • mała cebula
  • jajko ugotowane na twardo
  • pieprz
  • 1-2 łyżki majonezu

Sposób wykonania:
  1. Śledzie zemleć w maszynce a jabłka zetrzeć na tarce po czym skropić je sokiem z cytryny i dodać do śledzi.
    Następnie dodać kolendrę, pokrojoną cebulę oraz żółtka jajek.
    Całość dokładnie zmiksować po czym doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z majonezem oraz posiekanym białkiem.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce. 

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi