Paprykowo-pomidorowa surówka
Paprykowo-pomidorowa surówka 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 250 g pomidorów
- 250 g papryki
- 4 łyżki sosu winegret
- 1 cebula
- cukier
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki i pokroić je na cząstki.
Następnie paprykę pokroić w paseczki i dodać do pomidorów.
Cebulę posiekać i dodać do surówki.
Całość skropić sosem winegret i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: czwartek, 14, listopad 2013 08:45
- Halina Kuc
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing