Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga saute z salsą

Składniki:


  • 1 kg  filetów z pangi lub tilapii
  • mąka
  • sok z cytryny
  • olej
  • sól, pieprz

Salsa:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 duże dojrzałe mango
  • 2 łyżki naci pietruszki
  • 1 cebula szalotka
  • 1 czerwona ostra papryczka
  • sok z ½ cytryny
  • szczypta soli


Sposób przyrządzenia:
Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać przyprawą i odstawić na 20-30 minut do lodówki. Następnie porcje ryby z obu stron  obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzany tłuszczu na złoty kolor.
Pokroić w drobną kostkę miąższ awokado i mango, zmieszać z dwiema łyżkami drobno posiekanej pietruszki, posiekaną szalotką i kawałkiem drobno posiekanej papryczki. Dodać sok z cytryny i szczyptę soli. Wymieszać składniki.
Na półmisku skomponować porcje ryby z kopczykiem salsy. Podawać na ciepło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *