Płaty śledziowe ze śliwką i morelą

15522
com_content.article
(Oddano 254 głosów z średnią 4.65 z 5)
Płaty śledziowe ze śliwką i morelą4.65 out of 5 based on 254 voters.


Składniki:


  • 10 śledziowych płatów
  • 2 pory
  • 1 opakowanie suszonych śliwek
  • 1 opakowanie suszonych moreli
  • ½ litra jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka majonezu
  • garść rodzynek

    Sposób przyrządzenia:
    Filety śledziowe moczymy, osączamy. Rodzynki suszone śliwki i morele zalewamy wrzątkiem  na moment, osączamy. Pora myjemy i i kroimy w talarki. Wykładamy na półmisku płaty śledzi i na każdy płat nakładamy po śliwce, moreli i rodzynki i talarek pora. Zwijamy ruloniki i spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane śledziowe ruloniki zalewamy jogurtem wymieszanym z majonezem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni. Podajemy jako danie wigilijne.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi