Ostrygi smażone w cieście

542
com_content.article
(Oddano 99 głosów z średnią 4.58 z 5)
Ostrygi smażone w cieście4.58 out of 5 based on 99 voters.


OysterSkład:

  • 40 ostryg
  • 250 ml wina
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 150 g mąki
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 2 cytryny
  • zielona pietruszka

Sposób przyrządzenia:
Wyszorować ostrygi, wyjąć ze skorupek i obgotować w winie. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. W garnku rozbić żółtka, dodać mleko, mąkę, rozpuszczone masło, sól i pianę z białek ubitą na sztywno. Ciasto dokładnie wymieszać. Zanurzyć ostrygi w cieście i smażyć na oleju na złoto. Podawać przybrane gałązkami zielonej pietruszki oraz cząstkami cytryny.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi